Heidelberg 2021

Heidelberg 2021

395 Boek nu!

Heidelberg heeft een compact oud centrum langs de oevers van De Neckar. Het oude centrum heeft iets romantisch met zijn vrolijk gekleurde vakwerkhuizen met bloemetjes voor de ramen.

Zaterdag 28 augustus
We rijden naar ons hotel in Heidelberg via de nodige tussenstops in Duitsland. Onderweg bezoeken we aan de oevers van de Rijn ook nog Speyer met de prachtige Kaiserdom zu Speyer, de grootse Romaanse kerk ter wereld.

Zondag 29 augustus
We bezoeken het historische stadscentrum onder leiding van onze stadsgids. Heidelberg is zonder twijfel een charmante, oude, barokke stad met schilderachtige huizen en smalle, middeleeuwse straatjes. Het marktplein, genaamd Marktplatz, is een geweldige plaats om even tot rust te komen met een lekkere koffie. We maken ’s middags nog een rustgevende boottocht op de Neckar.

Maandag 30 augustus
In de voormiddag bezoeken we het spectaculaire Sinsheim Auto & Technik Museum. Dit museum huisvest meer dan 3000 auto’s, motoren en zelfs 50 vliegtuigen waaronder de beroemde Tupolev en Concorde. In de namiddag maken we een toeristische rondrit met onze bus langs de Neckar route van Mosbach tot Heidelberg.

Dinsdag 31 augustus
Na he ontbijt rijden we terug naar huis. Onderwegmaken we tijd voor een bezoek aan Erbach en Michelstadt met zijn mooie vakwerkhuizen en stadhuis dat reeds van 1484 dateert. Na het vrije middagmaal rijden we verder naar huis.

 

Programma onder voorbehoud van verdere coronamaatregelen.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen