Pertisau 2021

Pertisau 2021

Oostenrijk

1025 Boek nu!

Rustgevende reis te midden van het prachtige decor van de hoge bergen. De vele bezoeken zorgen voor een mooie afwisseling met de rondritten door de adembenemende natuur.

Zaterdag 25 september
We rijden vandaag via Aken en Frankfurt tot Nurnberg waar we inchecken en overnachten in ons hotel.

Zondag 26 september
Na het ontbijt rijden we verder naar Munchen waar we de stad bezoeken onder leiding van een stadsgids. In München kom je tot rust in de zeer uitgestrekte groene zone, de Engelse tuin. Aan de stadsrand ligt het onvergetelijke kasteel Nymphenburg. Of je kan gaan wandelen in het Olympisch dorp en genieten van een enorm panoramisch zicht bovenop de televisietoren.

Maandag 27 september
Na een vrije voormiddag in Pertisau maken we ons op voor een boottocht op de Aachensee en rijden we met de 125 jaar oude tandradbaan naar Jenbach. Daar zal onze autocar iedereen oppikken en terugbrengen naar ons hotel.

Dinsdag 28 september
Slot Herrenchiemsee was een van de extravagante paleizen van de Beierse koning Ludwig II, bijgenaamd de Sprookjeskoning. Ludwig was een bewonderaar van Zonnekoning Louis XIV en Versailles. Hij wilde zijn eigen Versailles, alleen groter. Koning Ludwig kocht het eiland Herrenchiemsee in 1873 en zette 4000 man aan het werk om zijn nieuwe buitenverblijf te bouwen. Zijn privévertrekken in rococostijl werden voorzien van de laatste snufjes. Pronkstuk is het marmeren trappenhuis. Als je de overdaad ziet, verbaast het je niet dat de staatskas al snel leeg was.

Woensdag 29 september
Na het ontbijt trekken we naar Kitzbuhl dat elke winter zijn hoogdag beleeft tijdens de Hahnekamm Rennen. Maar ook in de zomer laat het wereldberoemde wintersportoord Kitzbühel zich van zijn beste kant zien. In Kitzbühel kunt u genieten van de Tiroler gastvrijheid op het hoogste niveau. De winkels en boetiekjes nodigen u uit voor een wandeling door het historische centrum van de stad met haar unieke kosmopolitische karakter. We nemen ook de kabelbaan om zo te kunnen genieten van de prachtige vergezichten.

Donderdag 30 september
We beleven vandaag letterlijk een ‘schitterende’ dag met een bezoek aan een zilvermijn en de Kristallwelten van Swarovski. De zilvermijn van Schwaz was ooit goed voor 85% van de wereldwijde zilvervoorziening en is ook 500 jaar na de opening nog een bezoek waard. De kristallen wereld van Swarovski kent een indrukwekkende tuin en bijzondere 'WonderKamers'. De vijf grandioze 'WonderKamers' waar u ogen te kort komt, worden omringd door de schitterende tuin. In het midden van deze tuin is de wolk van 600.000 glinsterende, handmatig gezette Swarovski kristallen het sprankelende middelpunt. 

Vrijdag 1 oktober
Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we huiswaarts met onderweg een stop aan het indrukwekkende Mercedes museum. Het prachtige museum herbergt de geschiedenis van het merk met de ster maar is eigenlijk ook voor het gebouw alleen al ene bezoek waard

Zaterdag 2 oktober
We zetten ons terugreis verder en komen tegen 19u aan in Sleidinge.

 

Programma onder voorbehoud van wijzigingen wegens coronamaatregelen.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen